nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

El preprojecte de Bittravel no preveia la participació del servidor semipúblic d'internet

Sa Nostra condicionà l'aportació de capital a l'entrada de Baleares Innovación Telemàtica S.A.

El preprojecte de Bittravel, l'agència de viatges majorista i virtual, no preveia l'entrada de Bitel en el seu accionariat. Diari de Balears ha pogut saber que la idea originària només considerava la participació de Sa Nostra i de la companyia Telefònica.

Per necessitats de finançament, aquest preprojecte va ser lliurat el mes de febrer del 1998 a Juan Antonio Soriano Torres, responsable d'empreses turístiques de Sa Nostra per indicació del departament d'inversions, segons afirmen fonts relacionades amb Bittravel. A continuació, els documents varen arribar al subdirector de Sa Nostra, Antonio Ruiz Miñarro, com a responsable de les empreses que eren participades per aquesta entitat financera.

Ruiz Miñarro va estudiar la viabilitat d'aquest preprojecte al llarg d'un any. Fou exactament el febrer del 1999 quan li atorgà el vistiplau, segons afirmen les mateixes fonts. Després d'aquest llarg període d'estudi, Ruiz Miñarro va fer una contraoferta als promotors del preprojecte: Bitel havia de participar en l'accionariat de l'agència majorista de viatges i aquests no podrien tenir més que el 10 per cent del seu accionariat. La proposta, tot i que no coincidia amb l'esquema originari, fou acceptada: Sa Nostra tindria el 51% de les accions i Bitel, el 39% restant.

D'aquesta manera, el 26 de febrer del 1999, el Consell d'Administració de Bittravel quedà configurat per un administrador únic, Enric Adán Acapte, aleshores conseller delegat de Bitel, que es mantingué a Bittravel fins el cinc d'agost del mateix any. Sembla que desavinences internes provocaren la dimissió de l'administrador únic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris