nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

Sa Nostra i Bitel crearen una agència de viatges telemàtica per a minoristes

Bittravel va estar dirigida per Enric Adán des de la seva creació fins l'agost del 1999

El mes de febrer del 1999 comença a operar Bittravel, una agència de viatges majorista «sense producte propi i dedicada exclusivament a donar serveis tecnològics, financers, comercials i de formació a qualsevol agència de viatges minorista». L'empresa està participada per Sa Nostra en un 51%; per l'empresa semipública Baleares Innovación Telemàtica S.A. (Bitel) en un 39%; i per Carlos Martínez Cañamero en un 10%. Des de la seva constitució el 26 de febrer del 1999 fins al cinc d'agost del mateix any tingué com a administrador únic Enric Adán, exconseller delegat de Bitel, destituït el passat 3 d'abril a conseqüència del suposat cas d'espionatge politicourbanístic.

Bittravel, que té un capital social de 24.957.900 pessetes, comparteix la planta baixa de l'edifici del carrer General Riera 39 amb Bitel. Després de la sortida d'Adán, el Consell d'Administració de Bittravel quedà integrat per Juan Antonio Soriano Torres, president; Rafael Pizà Mut, administrador; Joan Buades Feliu, secretari; i Carlos Martínez Cañamero, apoderat. Dues places, la de conseller delegat i la d'administrador, corresponents a Bitel, encara no han estat cobertes. Aquesta agència de viatges telemàtica actua d'intermediària en la compra de productes turístics entre el minorista i el productor d'aquests, bé siguin majoristes, empreses de transports, hotelers, rent a cars, etc.

Com s'explica a la pàgina web de Bittravel, l'agència «signa acords amb aquests productors per posar els seus productes en el sistema telemàtic propi de la xarxa Bit aconseguint per al minorista uns avantatges globals molt superiors als obtinguts per aquest en solitari». El «touroperador» virtual de Sa Nostra i de Bitel «assumeix el cost de l'equip informàtic que s'instal·larà a l'agència de viatges minorista, el de les telecomunicacions entre la xarxa i Bittravel, com també la impressió d'abonaments i de bitllets».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris