cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

El Govern aprovarà les places de lliure designació amb el rebuig dels sindicats

Interior durà el canvi del catàleg de llocs de feina al consell de govern del dia 28

El Govern balear aprovarà la modificació del catàleg de llocs de feina de l'Administració autonòmica amb el vot unànime en contra dels quatre sindicats que estan presents a la mesa general de la Funció Pública: CSIF, CCOO, UGT i STEI.

Segons informà ahir el director general de Personal de la Conselleria d'Interior, Jaume Colom, «el procés està tancat i el nou catàleg s'aprovarà en el consell de Govern del proper dia 28». Colom indicà que els canvis realitzats obeeixen a la necessitat d'incloure el personal adient per a les dues noves conselleries creades a l'Executiu, Benestar Social i Innovació Tecnològica, i també a la potestat d'autoorganització de la mateixa Administració.

Per Colom, les places de lliure designació «no impliquen els càrrecs de confiança, perquè això significaria agafar-los del carrer i nosaltres estam parlant de funcionaris de carrera que reuneixen els requisits».

Les discrepàncies entre els sindicats i Funció Pública «són filosòfiques i polítiques profundes», segons Colom, qui recordà que totes les comunitats autonònomes utilitzen aquest procediment. «No estam fent res d'il·legal, ja que tots els caps de servei poden ser de lliure designació, segons estableix la legislació».

La llei preveu que ordinàriament les places es cobriran per concurs, però també té previst, de manera extraordinària, el mètode de lliure designació. Aquest darrer sistema sol afectar càrrecs de responsabilitat i directius, així com xofers i secretàries.

Colom refusà que des del Govern s'hagi imposat cap criteri. «Fa dos mesos que estam negociant i un representant de cada Conselleria ha explicat als sindicats la nova estructura així com les necessitats de personal», raó per la qual fa «una crida a la responsabilitat dels representants dels treballadors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris