cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

El Tribunal Superior balear ratifica les sancions de Turisme a Capistrano

La clínica encara pot recórrer el tancament hostaler i la sanció de 10 milions

La Sala contenciosa i administrativa del Tribunal Superior de Justícia ha ratificat la suspensió i les sancions que el Govern balear va imposar el dia 3 de març a l'Hotel Capistrano, nom real de la coneguda clínica per al tractament de toxicòmans situada a Cala Major.

El Tribunal dictà, el dia 10 passat, una interlocutòria en què ratifica la suspensió de l'activitat turística del centre, així com la sanció de deu milions de pessetes per haver efectuat un seguit de reformes sense autorització. Entre les principals modificacions "de què l'empresa propietària de l'hotel, INASA, responsabilitzà l'anterior titular de l'immoble" consta la creació d'una oficina en l'antiga sala de màquines calefactores, la creació d'un despatx de psicologia o la reconversió de la sala social en una cuina i menjador. A més, les reformes incloïen la reconversió de tres habitacions en sales de cures intensives i infermeria; en altres plantes aquesta reconversió de llits havia generat biblioteques, despatxos, sales de conferències, sales socials i altres.

La Conselleria de Turisme demanà el tancament hostaler de la clínica i la sanció esmentada, decisió que fou recorreguda per l'empresa INASA, que argumentà com les reformes principals s'efectuaren abans de l'adquisició de l'immoble, mentre que les obres menors foren aconsellades per la Conselleria, segons explicà Vázquez Roel, principal responsable de la clínica. El mateix Vázquez explicava el dia 7 de març que la suspensió de llicències turístiques no afecta l'activitat real de la clínica, atès que el PGOU hi permetrà funcions iguals en qualitat de places residencials; però considerava que les accions sancionadores afecten la bona imatge del centre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris