algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Destituït el gerent del Serbasa pel retard en les transferències de Sanitat

El director de l'Hospital de Sant Joan de Déu, Joan Domènech, n'és el substitut

C.M.C./J.M. Palma.
El Consell de Govern va acordar ahir la destitució del gerent del Servei Balear de la Salut (Serbasa), Adolfo Marqués, a proposta de la consellera de Sanitat, Aina Salom. El conseller de Presidència, Antoni Garcias, va informar en roda de premsa que el cessament s'ha produït perquè les negociacions prèvies a les transferències de Sanitat per part del Govern central «no tenien tota la celeritat necessària». Marqués serà substituït per l'actual director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu de Palma, Joan Domènech, qui ha estat escollit per donar al càrrec un «perfil més econòmic».

Darrere d'aquesta destitució, i a banda d'aquestes dues justificacions oficials, s'amaga, emperò, una altra raó, estrictament política: el desequilibri de poder entre el PSOE i EU en la Conselleria de Sanitat que generava la plaça de Marqués, afí als socialistes.

Amb el nomenament d'un professional extern a aquesta tensió entre anmbdues forces progressistes s'arribarà a un equilibri que resultava molt difícil després que Marqués afegís a les seves funcions les de gerent de Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma), que havia deixat vacant Lluís Coll el passat mes de març.

Marqués fracassà en els diferents intents de renegociar el protocol Matas-Romay en matèria sanitària. Aquest acord signat l'any 1998 establia el cofinançament de l'Hospital d'Inca a canvi d'avançar la gestió compartida a l'Hospital de Son Llàtzer. El fet que aquestes gestions no tinguessin resultats positius, a més de la manca de concreció en la dotació mínima a exigir en les transferències, suposaren un fort desgastament en la imatge de la Conselleria i especialment de la seva titular.

Això no obstant, Marqués «ha fet una bona labor», segons va manifestar ahir Garcias, «però se cercava més un perfil de gestió que de metge per tal d'enfortir la xarxa hospitalària» autonòmica. L'encara gerent del Serbasa torna a la seva feina a l'Hospital de Son Dureta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris