algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Els 700 anys d'història de la vila centren el quart encontre d'escriptors poblers

L'Ajuntament va presentar el primer premi de narrativa curta «Alexandre Ballester»

El llibre i la cultura es convertiren ahir en els protagonistes a sa Pobla. L'Ajuntament aprofità la celebració del quart encontre d'escriptors poblers per presentar el programa d'actes que servirà per commemorar els 700 anys de sa Pobla.

Rafel Socies, Alexandre Ballester, Pere Bonnín, Lleonard Muntaner, Miquel López o Ramon Molina foren alguns dels escriptors que s'hi arreplegaren. La jornada començà amb un col·loqui en el qual s'implicaren els escolars, i que versà sobre els 700 anys d'història de sa Pobla. Després, els alumnes dels centres s'acostaren fins a la plaça de l'Ajuntament, on hi havia muntades parades de llibres. Qui més qui manco en comprà un exemplar i, com no, la rosa vermella.

Mentre, a l'interior de la Casa de la Vila es va dur a terme l'acte de caire més protocolari amb la presència dels escriptors i de les autoritats municipals, encapçalades pel batle, Jaume Font.

Així mateix, hi foren presents l'editor Lleonard Muntaner i el delegat de la Societat General d'Autors, Ignacio Fernández. Antoni Serra, regidor de Cultura, presentà els trets més importants d'un programa que té un fort contingut cultural i que ja s'ha encetat amb la publicació per a la venda de l'àlbum «Sa Pobla en cromos» i amb l'encontre d'escriptors.

El seguirà la reedició del llibre «La saga de l'aigua», de Joan Torres Gost, que s'ha fet en col·laboració amb l'editor Muntaner. Per al mes de juny és prevista la declaració oficial de Bartomeu Torres Gost com a fill il·lustre. Un altre dels actes importants serà la representació d'un monòleg teatral escrit per Alexandre Ballester, i que correrà a càrrec de l'actor pobler Simó Andreu.

La música hi serà present amb el «Tradicionarius», l'encontre de compositors-Festival Illa de Mallorca, o el concert commemoratiu del compositor local Antoni Caimari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris