algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Educació garanteix als infants de la Toninaina llocs a centres de primària

Un grup de pares de l'escoleta creu que el batle Rotger manipula la gent

«No hi haurà cap infant de l'escoleta Toninaina que es trobi sense plaça escolar a primària. La Conselleria d'Educació ho garanteix i a més si hi manquen places ampliaríem unitats a les escoles públiques». Així de rotunda és la resposta que donà el director general de Planificació i centres, Jaume Gual, a les queixes expressades pels pares i les mares de l'escoleta i pel batle d'Inca, Pere Rotger. El batle havia actuat com a president del patronat municipal que acull l'escoleta.

Els pares i Rotger reivindiquen el dret real a la lliure elecció d'un centre, per dur-hi els infants a partir del sis anys. També demanen que la Toninaina pugui estar adscrita a tots els centres públics i privats-concertats de la ciutat d'Inca, de manera que quan els infants deixin l'escoleta puguin fer els estudis de primària a qualsevol escola.

El director, Jaume Gual, va explicar que aquesta darrera proposta és del tot inviable ja que no es fa per enlloc i a més tant el batle, com la direcció del centre, com els pares, ja ho saben des de fa temps. Jaume Gual matisa que «si la Toninaina s'adscrivís a totes les escoles, aquestes què haurien de fer, reservar places per a ells i quantes places més?».

D'altra banda, Gual va especificar que «tot l'enrenou que hi ha no és més que demagògia. El batle fa bandera d'un suposat problema ja que per aquest curs afecta només 14 infants que hauran de començar la primària».

També un grup de pares de l'escoleta va manifestar a Diari de Balears que «el batle Rotger manipula alguns pares ja que el problema no és nou, quan el PP duia la Conselleria ja existia i ell no deia res. I a més estam en desacord amb l'alarma que s'ha creat partint d'un cas molt concret que afecta l'entorn del batle».

El portaveu del grup de pares va dir que «si volem tenir els avantatges pedagògics, de tracte i d'horari que té la Toninaina gustosament assumim el risc de no poder dur el nin a l'escola que voldríem».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris