cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

El primer dia de vaga de la neteja deixa Son Sant Joan ple de brutor

La mobilització també afecta hospitals, administracions i grans superfícies

68586

La brutícia s'acumula a Son Sant Joan.

C.VIERA

L'aeroport de Son Sant Joan fou la instal·lació més afectada per la vaga de neteja que començà ahir i que, en el cas que la patronal i sindicats no s'asseguin a negociar, es perllongarà fins al proper dijous dia 20.

Els passatgers que sortien o arribaven al recinte aeroportuari es trobaven amb nombroses papereres pel terra i amb brutícia escampada pertot arreu.

Tal com informaren ahir, els tres sindicats convocants de la mobilització compliren l'acord signat el passat dijous de no respectar els serveis mínims decretats per la Delegació del Govern per considerar-los «abusius». Segons els sindicats, l'ordre de mínims preveu els hospitals i aeroport, però «també fixa el servei en llocs tan peculiars com els bingos».

Els piquets es dirigiren en primer lloc a Son Sant Joan després de romandre el dijous a la nit durant més de dues hores davant la seu de la Conselleria de Treball, on representants sindicals i la patronal es reuniren convocats per aquest departament autonòmic en un desesperat intent d'aturar la vaga, sense que la iniciativa no prosperàs.

Els treballadors mantingueren a les 5.00 de la matinada d'ahir una assemblea a l'aeroport. Durant tot el dia els piquets recorregueren els centres de feina: grans magatzems, grans superfícies, Ajuntament, conselleries, Delegació de Govern i Tresoreria de la Seguretat Social per tal d'informar els treballadors que no secundaven la vaga de l'existència de la mobilitació.

Els problemes a Son Sant Joan es multiplicaren per als passatgers en coincidir aquesta vaga de la neteja amb l'atur dels treballadors que faciliten els carrets d'equipatge, de tal manera que, a més de la brutícia, havien de carregar amb les seves maletes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris