nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

La manca d'inversions en habitatges i afers socials provoca dures crítiques

El superàvit de 1999, que puja a 544 milions, va ser motiu de polèmica

Els grups de l'oposició PSOE i PSM a l'Ajuntament de Santanyí varen criticar que l'equip de govern (PP) hagi destinat molt pocs diners a la construcció d'habitatges i a afers socials.

El debat es va produir durant la sessió plenària celebrada dijous a vespre quan s'havien d'aprovar les partides destinades a inversions procedents del superàvit de l'exercici de 1999, que puja a 544 milions de pessetes.

El portaveu del grup socialista, Eloy Jesús Núñez, va proposar que es modificàs i ampliàs la partida pressupostària corresponent a projectes urbanístics que sumen 126 milions per invertir en la construcció d'habitatges socials.

Segons Núñez, «l'ampliació d'aquesta partida es pot llevar de l'apartat referent al manteniment de camins pels quals es destinaran 81 milions, i restent 30 milions de pessetes».

Així mateix, Núñez va recomanar a l'equip de govern que iniciàs els tràmits oportuns per tal d'aconseguir ajudes per part del Govern i Consell perquè assegurin la viabilitat d'aquest projecte.

L'edil socialista va criticar que l'equip de govern va aprovar el pressupost de l'any 2000 sense contemplar cap partida pressupostària per a la construcció d'habitatges socials.

Núñez va argumentar la seva proposta dient que el preu dels habitatges estaven sotmesos al preu de mercat alemany i que «resulten inassequibles per a parelles joves i treballadors». També va destacar que el preu dels lloguers «ha tingut la injusta, inexplicable i descomunal pujada del 45 per cent de la contribució promoguda pel batle».

Respecte aquest tema, el batle de Santanyí, Miquel Vidal (PP), va explicar que els terrenys que estan classificats dins les Normes Subsidiàries com a habitatges de protecció oficial són privats i els que disposa l'Ajuntament estan dins sòl rústic i no es poden fer aquest tipus de construccions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris