algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Aviba acorda suspendre les excursions quan s'apliqui la taxa als autocars

El batle assegura que l'Ajuntament negociarà el preu per aparcar però no el suprimirà

84546

L'assemblea d'ahir va ratificar totalment l'acord que ja s'havia pres des de la direcció d'Aviba.

L'Assemblea general de l'Associació d'Agències de Viatges de Balears (Aviba) es va reunir ahir per prendre un acord definitiu sobre les excursions a la zona de Sóller. L'òrgan decidí per unanimitat de tots els presents i, sense cap abstenció, que les agències deixaran d'anar a Sóller i al Port des del primer dia que l'Ajuntament apliqui la taxa per carregar o descarregar passatge a l'estaccionament del carrer Lepanto del Port.

Segons assegurà el gerent d'Aviba, Víctor Fernández, la decisió està presa però amb la puntualització que «deixarem totalment Sóller des del moment que haguem de pagar un duro per carregar o descarregar clients». Fernández considera la posició de l'Ajuntament «insòlita» ja que creu que «és obligació de l'Ajuntament precisament habilitar zones perquè els autocars puguin fer la seva feina i no el contrari».

Malgrat això, Víctor Fernández va fer algunes matisacions sobre les informacions que han anat apareixent sobre el tema al llarg d'aquesta setmana. Així, ahir va assegurar que «Aviba no s'oposa que els autocars hagin de pagar per romandre estacionats al polèmic aparcament, però sí que hagin de pagar per entrar-hi a descarregar».

Aquesta puntualització significa, de fet, el punt principal del conflicte, ja que la normativa municipal estableix de manera clara que tots els autocars de les excursions han d'utilitzar obligatòriament l'estacionament de Lepanto per càrrega i descàrrega de passatge, i per aquest fet han de pagar el cànon, maldament surtin tot d'una després de l'operació.

El sector afectat per la mesura, format principalment pel Tren de Sóller i navilieres turístiques, empreses que en els darrers dos anys han fet fortes inversions destinades directament a aquestes excursions, es reuniran dilluns dematí amb el batle per tal d'arribar a un acord, sobretot després que Joan Arbona hagi assegurat que l'Ajuntament no retirarà la normativa aprovada, tot i que està disposat a establir negociacions amb les parts implicades o a modificar-la en ple.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris