algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

La licitació d'obres públiques baixarà més d'un 30 per cent durant el 2000

El preu de l'habitatge nou pujarà enguany entre un 1'1 i un 1'2 per cent

La licitació d'obres públiques a les Balears baixarà més d'un 30 per cent en relació a l'any passat, període en què es marcà aquest descens, segons indicaren el president de l'Associació de Constructors de les Balears (ACB), Pere Francesc Ferrà, i el seu gerent, Manuel Gómez, acompanyats pels vicepresidents Antoni Pastor i Bartomeu Estelrich durant l'assemblea general anual de l'ACB.

La baixa licitació d'obres públiques provocarà a partir del 2001 problemes perquè subsisteixin el gran nombre d'empreses que es dediquen a aquesta activitat, la qual cosa donarà lloc a la difícil reubicació d'aquesta mà d'obra no qualificada en el sector de la construcció d'habitatges.

Un any més, el preu de l'habitatge de nova planta tornarà a pujar, entre un 1'1 i un 1'2 per cent a causa de l'aplicació de la Llei d'ordenació de l'edifici a partir del pròxim 6 de maig, ja que obligarà els promotors a tenir una assegurança de danys que faci front als possibles vicis en l'estructura i la cimentació dels edificis, explicà Gómez.

El nombre d'accidents laborals en el sector de la construcció s'ha duplicat en un període de sis anys. L'any 1994 es produïren un total de 3.984 sinistres durant la jornada laboral, mentre que l'any passat es registraren 8.354 accidents (+115 per cent), apuntà el gerent de l'ACB.

Les causes fonamentals dels accidents foren el sobreesforç i les caigudes al buit.
L'Associació de Constructors de les Balears ha demanat al conseller de Treball, Eberhard Grosske, l'obertura d'oficines arreu de les Balears que faci possible que els constructors presentin els seus plans de seguretat.

El president de l'ACB criticà que des de l'Administració pública s'estigui elaborant una mesura que prohibiria que els constructors poguessin utilitzar els seus propis mitjans de transport per a l'evacuació dels enderrocs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris