algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

«És excel·lent que els tribunals investiguin el cas dels vots argentins a Formentera»

La responsable del centre de Santa Fe participa a Palma en la trobada de cases balears

La responsable del centre balear a Santa Fe (Argentina), Paulina Riera, afirmà ahir a Palma que li sembla «excel·lent» que el tema dels votants argentins a Formentera estigui en mans dels tribunals, «perquè quan es conegui la veritat podrem netejar el nom del centre».

Riera afegí que ara tothom pensa que són sospitosos d'un delicte, «quan només fórem solidaris amb les persones que volien nacionalitzar-se i les ajudarem en la tramitació dels papers, però mai no els diguérem a qui havien de votar».

Paulina Riera afirmà que no podien fer política «perquè depenem del Govern i el que volem és dur-nos bé».
La responsable del centre de Santa Fe, al qual pertanyen la majoria dels emigrants inscrits a Formentera i que ara són objecte d'una investigació judicial i parlamentària, lamentà que el cònsol espanyol a Rosario hagués de venir a declarar a les Balears. «Ell mateix ens atenia i demanava el motiu i el lloc on volien incriure's».

Paulina Riera explicà que l'anterior Govern generà en totes les comunitats a Argentina un gran agraïment. «El nostre centre té 77 anys i mai ningú no viatjà fins allà. El fet que hagi vingut un president i ens hagi abraçat i conegut, provocà un desig de participar a les eleccions».

El Govern balear no construirà al llarg de l'any 2000 més cases balears a l'exterior, segons informà ahir el director general de Relacions Institucionals, Pere Fullana. «Primer volem estudiar la situació i valorar si val la pena gastar 40 o 50 milions de pessetes en cases que després s'han de mantenir perquè tenguin una continuïtat i que no són patrimoni del Govern», explicà Fullana.

Fullana participa al Consell de Comunitats Balears a l'Exterior que se celebra a Palma, al qual assisteixen 20 representants de totes les cases i federacions balears existents arreu del món.

El Govern modificarà la política per tal d'establir una nova relació que passarà per una avaluació entre les necessitats reals de les cases i el que el Govern pot fer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris