algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El batle d'Escorca insta Arbona a dialogar amb les agències

Antoni Gómez confessa estar preocupat per la suspensió d'excursions a la zona

El batle d'Escorca, Antoni Gómez, va instar ahir el seu col·lega de Sóller, Joan Arbona, a reprendre les negociacions amb l'Associació d'Agències de Viatge de Balears i la Federació de Transportistes.

Durant aquesta setmana les agències de viatges i els transportistes han amenaçat l'equip de govern de Sóller de bloquejar les excursions a partir del 28 d'abril si tira endavant amb l'ordenança que faria pagar als autocars entre 2.500 i 5.000 pessetes per aparcar al carrer Lepanto, al Port. Aquests aparcaments han estat fa poc condicionats per l'Ajuntament perquè els autocars els poguessin fer servir sense crear problemes circulatoris a la població, com passa fins ara.

En declaracions a aquest diari, Gómez va confessar estar preocupat davant la situació viscuda en el Consistori veí, «ja que afecta moltes famílies i llocs de feina de gent d'Escorca que hi ha a la Calobra».

La major part de les excursions de turistes fins a Sóller es perllonguen fins a la Calobra a través del servei de barques que enllacen ambdós ports. Així i tot, Gómez va assenyalar que a Sóller també haurien d'estar preocupats pels llocs de feina que es podrien veure afectats a la Calobra, «ja que hi ha molta de gent de Sóller que ve diàriament a la Calobra i que viu d'això, perquè el sector de les excursions no ocupa només la gent d'Escorca». Davant aquesta situació, Gómez va instar Arbona a «retrobar el diàleg amb les agències de viatges i transportistes per redreçar la situació».

Arbona ja va mantenir reunions amb l'Associació d'Agències de Viatges (Aviba) mentre es feien els aparcaments del carrer Lepanto. Llavors, les agències de viatge estaven disposades a pagar 25 pessetes per plaça de turista per aparcar-hi. Les negociacions, però, es varen rompre quan l'Ajuntament va decidir que els autocars haurien de pagar 50 pessetes per cada lloc de passatger.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris