algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Els pares de l'escoleta Toninaina volen el dret a triar escola primària

L'Ajuntament i els pares exigeixen solucions al conseller d'Educació

Els pares i les mares de l'escoleta d'educació per a infants Toninaina reclamen al conseller de Cultura, Damià Pons, el dret real a la lliure elecció d'un centre d'ensenyança primària per dur-hi els infants a partir dels 5 anys. Aquesta petició també la fa el batle d'Inca, Pere Rotger, com a president del patronat municipal que acull l'escoleta.

Els pares i l'Ajuntament diuen a l'escrit que Jaume Gual, director de planificació de la Conselleria d'Educació, en una reunió feta a principis d'aquest mes els va informar de la impossibilitat d'adscripció simple de l'escoleta Toninaina als diferents centres públics i privats-concertats del municipi d'Inca, ja que cada centre disposa de les mateixes vies tant d'educació infantil com de primària.

La comunitat escolar de la Toninaina creu que Educació hauria de donar una solució a aquest problema. Així, reclamen que l'escoleta pogués estar adscrita als centres públics i privats-concertats de la ciutat d'Inca, de manera que quan els infants deixin l'escoleta tenguin l'opció de fer els estudis de primària a qualsevol escola.

La comunitat fa aquesta petició emparant-se en un reial decret que regula el règim d'elecció de centre educatiu. Concretament, el decret diu que «els pares o tutors tenen dret a elegir el centre educatiu» i continua dient que «resulta oportú adaptar la regulació legal per evitar que les exigències de la planificació acabin limitant la referida llibertat fins el punt de fer-la inefectiva».

D'altra banda, a l'escrit esmentat es posa en relleu la importància que té per a la ciutat gaudir d'una escoleta que dóna una resposta al perfil de mares i pares treballadors que fan feina a l'hostaleria, el comerç o la indústria i que desenvolupen un extens horari laboral. Per aquest motiu, l'escoleta té obert des de les 7.15 del matí fins a les 19.15 de l'horabaixa. A més a més, les vacances escolars són molt més curtes que en altres centres educatius similars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris