algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Excepticisme de l'empresariat davant el projecte d'Aviba per a la privatització dels aeroports

L'Executiu balear no es pronunciarà sobre cap iniciativa fins que en conegui els criteris marcats pel Govern central

L'empresariat balear ha vist amb «excepticisme i fredor» el «pla per a la privatització dels aeroports espanyols» dissenyat pel gerent de l'Agrupació d'Agències de Viatges de les Balears (Aviba), Víctor Fernández, el conseller delegat d'Airlines Ground Assistance, Salvador Vila, i el consultor aeri Àlvaro Middelman, publicat ahir per Diari de Balears.

El conseller de Transport, Josep Antoni Ferrer, indicà que «l'Executiu balear no es pronunciarà sobre cap iniciativa fins que no en conegui els criteris que marqui el Govern central».

Així mateix, Ignasi Esteve, vicepresident de la Federació Hotelera de Mallorca i portaveu del nucli econòmic dels empresaris illencs, grup que treballa amb l'Executiu balear en la creació d'una societat anònima amb capital local que opti a la futura privatització dels aeroports per part de Madrid, remarcà que «Aviba ha estat convidada a participar amb nosaltres i el Govern, cosa que no ha fet; per tant Aviba és lliure de dissenyar una opció independent, però també s'haurà d'encarregar de justificar-la entre els seus companys empresaris».

En aquest mateix sentit, es manifestà la Banca March, que juntament amb la caixa de les Balears Sa Nostra, el Banc de Crèdit Balear i Colonya Caixa d'Estalvi de Pollença formen part del nucli econòmic. «El que fa l'Assocació d'Agències de Viatges de les Balears és intentar especular. És un plantejament més, ja que es dibuixen moltes hipòtesis i totes poden ser possibles. De totes maneres, hem de conèixer què és el que realment pretén fer el Govern central».

Mentrestant, el subdirector general de la companyia xàrter Spanair, Eduardo Aranda, apuntà que «les aerolínies haurien de tenir més participació en el comitè de gestió aeroportuari dissenyat per Aviba, Vila i Middelman», que aporta quatre membres en aquest consell "dos representants de les companyies aèries regulars i dos per les aerolínies xàrters.

El «pla per a la privatització dels aeroports espanyols» elaborat per Aviba, Vila i Middelman deixa sense representació en el comitè de gestió aeroportuària als bancs, hotelers i cambres de comerçs. El document reclama que el 37'5 per cent de la propietat estigui en mans del Govern, el Consell i l'Ajuntament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris