cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Madrid no ha ratificat el conveni laboral de l'Hospital quan fa 4 mesos de la firma

Els sindicats manifesten que si el preacord és modificat no li donaran suport

Després de quatre mesos, el conveni col·lectiu que regirà les relacions laborals entre la Fundació Hospital Manacor i el personal del centre sanitari encara no ha estat ratificat pel Ministeri d'Economia i Hisenda.

El 16 de desembre del 1999, a la seu del Tribunal de Mediació i Arbitratge de Balears, es va signar el preacord de conveni col·lectiu amb l'única abstenció del representant de la Unió General de Treballadors (UGT).

El director gerent de l'Hospital Manacor, Carles Ricci, assegura que és cert que el conveni encara no ha estat ratificat però que «per les notícies que tenim esperam que serà ratificat els propers dies».

Així mateix, Ricci matisa que el retard «probablement és a causa que el preacord ha estat estudiat en un època electoral i aquests tipus de circumstàncies sempre retarden un poc els aspectes que estan en fase d'estudi», comenta.

Els representants sindicals es mostren més crítics pel que fa al retard de l'aprovació del conveni laboral. Manuel García (CCOO) també creu que d'aquí a alguns dies es ratificarà el conveni però afegeix que «pel que sabem des del Ministeri ja s'ha fet una valoració de la lletra petita del preacord i el que més temem és que aquest pugui patir alguns canvis no desitjats».

El representant d'UGT, Carles Moreno, va explicar que el que considera més preocupant «és que puguin haver modificat el preacord inicial. En el cas que les modificacions siguin bastant substancials, tenim previst no donar el nostre suport», confirma.

El passat mes de desembre quan es va signar el preacord en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació l'UGT ja va informar que no podien estar d'acord amb aquest perquè «no s'estipulen les hores de guàrdia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris