algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

La vaga de la neteja començà a les zero hores

Els sindicats acordaren no respectar els serveis mínims fixats per Delegació de Govern

Malgrat els intents de trencar la vaga de neteja que començà a les 00.00 hores d'aquesta nit amb les negociacions entre patronal, Delegació de Govern, Conselleria de Treball i sindicats, els resultats no foren suficients per desconvocar la mobilització promoguda en conjunt per Comissions Obreres, UGT i USO.

Els tres sindicats signaren una acta mitjançant la qual es comprometeren a no respectar els serveis mínims decretats per la Delegació del Govern. Segons un comunicat, aquest organisme «ha assumit la responsabilitat de fixar els mínims en aquelles activitats de competència estatal, atès que cada administració ha d'establir els serveis mínims en les àrees pròpies de la seva competència».

Delegació del Govern decretà uns mínims a l'aeroport de Palma entre el 33% i el 50%, depenent de les característiques de l'activitat. Quant als hospitals públics de l'Insalud, aquests serveis arriben fins al 70% i a les oficines de l'Administració General de l'Estat no superaran el 50%.

Per la seva part, fonts de Son Sant Joan indicaren que havien adoptat una sèrie de mesures amb els responsables de les companyies aèries, agents del handling i operadors turístics. Concretament, han previst la instal·lació de contenidors en diferents zones del recinte aeroportuari i també n'informaran els passatgers a través del sistema de megafonia.

La seu de Comissions Obreres albergà ahir a la nit una multitudinària assemblea, en la qual participaren més de 300 treballadors. Els representants sindicals informaren que les empreses només podien contractar els substituts dels treballadors que havien exercit el seu dret a la vaga mitjançant empreses de treball temporal.

Els empleats de la neteja acordaren que en cas que un sol treballador fos acomiadat com a conseqüència de la mobilització, «el conveni del sector no se signarà mai» i conclogueren que «només d'aquesta manera es podrà aconseguir la dignitat d'un sector oblidat per tothom».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris