algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Mayor Oreja refusa fer compartiments de seguretat amb la policia autonòmica

Diu que sense coordinació administrativa, «Madrid no donarà suport al projecte»

El ministre de l'Interior en funcions, Jaime Mayor Oreja, afirmà ahir a Palma que rebutja «fer compartiments de la seguretat amb la creació de la policia autonòmica», mentre que es decantà per una participació de totes les institucions locals, autonòmiques i estatals. En cas contrari, «no trobaran el suport ni del Ministeri de l'Interior ni del Govern de l'Estat».

«Crec molt en els cossos estatals, com ara el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil i en la seva descentralització. Tenen una valoració molt positiva de tots els ciutadans i han de tenir la capacitat per adaptar-se a l'estructura territorial espanyola i als seus problemes de seguretat», manifestà Mayor Oreja. Pel ministre de l'Interior en funcions, «qui vulgui polititzar la Policia, s'equivoca».

Jaime Mayor Oreja realitzà ahir una visita a Palma i a Maó per participar en una reunió de la comissió de control del projecte Policia 2000, juntament amb el director general de la Policia, Juan Cotino; la delegada del Govern a les Balears, Catalina Cirer, i el cap de la Prefectura Superior de Policia, Eduardo Pérez Extremera.

Mayor Oreja declarà que en els quatre messos de funcionament d'aquest projecte s'havien aconseguit «resultats esperançadors», ja que la petita delinqüència havia minvat a les Balears un 11% i a Palma, un 10%.

El titular d'Interior en funcions del Govern central reconegué que les Illes tenen un caràcter singular quant a seguretat «per la dificultat de l'estacionalitat, perquè existeix una població de fet diferent de la de dret i que compta amb una afluència de molts visitants».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris