cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Dimiteix el director de Bitel deu dies després d'accedir al càrrec

Antoni Villalonga ha estat acusat de «falsificar factures» d'una empresa pròpia

67618

Antoni Villalonga.

El director de Bitel, Antoni Villalonga, presentà ahir la seva «dimissió irrevocable» després d'haver estat acusat per la premsa de «falsejar factures d'una empresa pròpia "EMO" quan era gerent de l'Associació d'Empresaris de Calçat Balear (Selec Balear)». Villalonga serà substituït, als deu dies d'haver estrenat el càrrec, per Feliu Morey, i els dos membres del Govern presents al Consell d'Administració s'implicaran més en la gestió de l'empresa.

Aquesta acusació va ser rotundament desmentida per Villalonga, que, no obstant això, dimití per «no perjudicar l'empresa que em confiaren dirigir ni el Govern, que n'és l'accionista majoritari». El ja exdirector de Bitel afirma en la seva carta de dimissió que té «la voluntat de no contribuir a desviar l'atenció sobre un presumpte cas d'espionatge polític, que, ara com ara, segueix tràmits judicials».

La nota de Villalonga finalitza amb la següent frase: «Consider que una vegada deslligat de Bitel tindré la llibertat d'emprendre totes les accions necessàries per restablir el meu honor i tots els danys ocasionats contra la meva persona».

Segons El Mundo, «molts dels treballs que SELEC encarregava a EMO estaven subjectes a subvenció. Una pràctica habitual era 'inflar' les factures i, si una tasca concreta encarregada a EMO tenia un pressupost d'un milió, per exemple, se sol·licitava una subvenció de dos milions». Matas decidí concedir directament les subvencions als empresaris sense passar per aquesta mediació.

Pel seu costat, el director general de Presidència i membre del Consell d'Administració de Bitel, declarà ahir que la dimissió de Villalonga palesava les diferències entre les persones de confiança del Govern i les que posava Matas». El director general de Presidència afirmà que «si el grup parlamentari del PP prengués exemple d'aquesta actitud, la meitat dels seus escons quedarien buits».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris