algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

El PSOE s'oposa a una comissió que investigui la compra de les finques d'Albarca i es Verger

Els portaveus parlamentaris Armengol i Crespí consideren que el Govern d'Antich les va adquirir amb «criteris selectius»

Les finques d'Albarca i es Verger foren comprades «amb criteris de selecció» i per tant no és necessària una comissió d'investigació parlamentària sobre aquesta compra, tal com va sol·licitar dimecres el Partit Popular. Això ho declararen ahir els portaveus del grup parlamentari socialista, Francina Armengol i Andreu Crespí, per sortir a camí de les crítiques fetes des del PP segons les quals el Govern va comprar aquests espais naturals sense concurs públic i amb un sobrecost de 300 milions de pessetes sobre una valoració inicial de 900.

Crespí va dir que aquesta és la segona comissió parlamentària que demana el PP i que «no és un procediment parlamentari del qual se n'hagi d'abusar». «Cada vegada que el PP no aconsegueix allò que vol pel tràmit parlamentari ordinari demana una comissió d'investigació», va afegir el portaveu socialista. Quant a aquesta comissió concreta, va considerar que «no és lògica».

La valoració que fan els diputats socialistes en la Cambra autonòmica sobre «la primera passa del Govern cap a una xarxa d'espais naturals» és, segons les òbvies paraules d'Armengol, «totalment positiva». La diputada va afegir que el PP "«i concretament el diputat Joan Flaquer», va especificar" «menteix clarament quan diu que el Govern taxa finques una vegada decidida la compra».

En aquest mateix sentit, Armengol va concretar que una vegada que la Comissió Interdepartamental de Turisme va donar el vistiplau a la compra, es demanaren dues taxacions, una externa i una interna, que donaren com a resultat les següents xifres per a les dues finques adquirides el dia 11 de febrer per un total de 1.200 milions de pessetes: 1.518 milions i 1.218 milions, respectivamet. D'acord amb això, la portaveu socialista va lamentar «la forma de fer oposició del PP».

Altrament, va recordar que les finques d'Albarca i es Verger suposen el 51% dels espais naturals adquirits en totes les legislatures. I sobre les 15 compres que varen fer els successius governs del PP al llarg de 16 anys de poder conservador, tretze es feren per compra directa i dues per concurs públic. Sobre aquestes darreres, Armengol va advertir, sense espcificar, que «ja veurem com es va fer» aquest concurs públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris