algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

«La Guia dels Pobles de Mallorca» s'endinsa en el patrimoni del poble

L'obra s'oferirà la setmana que ve amb «Diari de Balears»

La Guia dels pobles de Mallorca, que edita el Grup Serra en col·laboració amb el Consell de Mallorca, arriba aquesta setmana al municipi de Campanet, situat al peu de la serra de Tramuntana.

Per a avui vespre, a partir de les 19.30 hores, s'ha previst la presentació oficial de la Guia del poble, als baixos de l'Ajuntament, i s'espera que hi hagi la presència de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, del batle Francesc Aguiló, així com de la coordinadora de la col·lecció, Margalida Tur.

També es preveu que hi siguin presents els membres de l'equip que ha redactat l'obra. El treball d'aquesta Guia ha estat responsabilitat d'Antoni Ordinas Garau, que n'ha realitzat la descripció geogràfica i econòmica; i de Miquel Vives Mascaró, que s'ha fet càrrec de l'etimologia, les coves de Campanet, les llegendes, els personatges, les festes i el serveis.

Per la seva banda, Pere Rayó Bennassar ha investigat el patrimoni arquitectònic i ha descrit uns recorreguts per la vila i per les rodalies. També ha descrit el llogaret d'Ullaró, l'església de Sant Miquel, el pla de Tel i les possessions més rellevants del terme.

La Guia comença explicant l'etimologia del nom del poble i després fa una descripció geogràfica del municipi d'interior. Aquest està situat al nord de l'Illa i per la seva situació s'insereix plenament dins la comarca del Raiguer. El relleu i la hidrografia, que inclou les conegudes Fonts Ufanes, els trets climàtics, la caracterització biogeogràfica, vegetació i paisatge natural queden molt ben exposats dins la publicació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris