algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Govern i consells invertiran més de cent milions a promoure l'ús del català en els comerços

La campanya s'aplicarà tot l'any, però es pot perllongar

El conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons; el vicepresident, Pere Sampol, i la consellera de Cultura del CIM, Maria Antònia Vadell, presentaren ahir la campanya de promoció de l'ús del català en el sector del comerç. Aquesta iniciativa suposarà una inversió global entre les dues institucions de gairebé 100 milions.

L'objectiu que es persegueix és incrementar la presència de la llengua catalana dins l'àmbit de les relacions comercials de les Balears, tant en la comunicació oral del personal amb el públic com en la llengua escrita (rètols, bosses, factures, targetes). Està previst que la campanya s'apliqui l'any 2000, amb la possibilitat de mantenir-la el 2001.

En la mateixa iniciativa s'inclou la convocatòria d'ajuts a la retolació comercial i l'etiquetatge de productes en català. Incialment la convocatòria, dirigida a comerços i empreses, depèn dels tres consells insulars, tot i que la Direcció General de Política Lingüística incrementarà les subvencions per a la retolació de zones comercials o pobles que vulguin fer accions col·lectives de normalització.

A més, està previst continuar amb la distribució de cartells, iniciativa que s'encetà el gener amb motiu de les rebaixes d'hivern, quan es varen repartir cartells arreu de les Illes. En aquella ocasió se'n distribuïren quatre models obra de Max, Margalida Gayà, Josep Marí i Tomàs Orell. Per a les rebaixes de juliol s'ha previst tornar a repartir-ne, obra d'Esperança Mestre, Rafel Vaquer, Gabriel Mercadal i Joan Moreno.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris