algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Les dones denunciaren 723 delictes sexuals i de maltractaments el 1999

L'Institut de la Dona elaborarà un «pla de xoc» en un termini de tres mesos

Balears registrà durant 1999 un total de 723 denúncies per maltractaments i per delictes contra la llibertat sexual, segons les dades facilitades ahir per la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro. Les xifres es troben a la macroenquesta realitzada pel Ministeri de Treball i Afers Socials: «La violencia contra las mujeres».

Caro comparegué ahir davant la Comissió de Drets Humans del Parlament per informar de la situació dels maltractaments a les Illes i també per avançar les actuacions de la Conselleria de Benestar Social, de la qual depèn l'Institut de la Dona creat el passat dimarts, que tindran com a prioritat l'elaboració d'un pla de xoc contra la violència de gènere en un termini de tres mesos.

Les dades reflectides a la macroenquesta mostren que a les Balears es produïren durant 1999 un total de 92 casos d'agressió sexual i altres 42 amb penetració; 95 casos d'abús i altres 5 amb penetració i 18 dones denunciaren encalçament. Quant als maltractaments, es registraren 256 delictes i 215 faltes.

El nombre de casos de violència s'incrementà amb 165 l'any passat en relació a 1998, quan se'n comptabilitzaren 558, mentre que les denúncies per maltractaments sumaren fa dos anys 342, davant les 571 del 1999.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris