cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Cort comença l'expropiació dels blocs militars del bastió del Príncep

Negociarà indemnitzacions amb els 200 propietaris i llogaters dels immobles

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Palma aprovà ahir l'inici de l'expropiació forçosa dels tres blocs d'habitatges militars situats al baluard del Príncep i la porta del Camp, així com de la Caixa de Reclutes de les Avingudes. Amb aquestes expropiacions, l'Ajuntament disposarà d'un solar de 8.500 metres quadrats destinats, segons el Pla General d'Ordenació Urbana, a espai lliure públic. Aquestes edificacions ocupen tota la cantonada est de l'antiga murada de Palma, encara conservada en aquest indret, i amb un magnífic mirador sobre la badia.

El tinent de batle d'Urbanisme, Rafel Vidal, anuncià ahir, paral·lelament a la tramitació de l'expropiació, l'inici de converses i reunions amb els propietaris i llogaters per indemnitzar-los. En total, són unes 200 les dependències afectades, entre habitatges (la majoria), locals comercials i aparcaments. Una cinquantena d'aquestes dependències estan actualment buides. Els tres blocs d'habitatges són propietat de l'Institut per a l'Habitatge de les Forces Armades (Invifas) i la Caixa de Reclutes depèn directament del Ministeri de Defensa.

L'Ajuntament de Palma ja té una llista d'afectats, si bé encara no sap si expropiarà o indemnitzarà de manera global o individualment. Tot dependrà dels contactes que té previst organitzar en els propers mesos amb l'objectiu de tancar un acord enguany mateix. Cort tampoc no sap encara si aquest acord serà únicament econòmic o si es podrien aplicar altres fórmules: oferiment d'altres habitatges, creació d'una cooperativa, aportació de terrenys, solucions a través del Patronat Municipal o de l'Institut Balear de l'Habitatge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris