algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El PP vol una comissió que investigui la compra d'Albarca i es Verger

Flaquer afirma que Alomar entra en «l'arquetipus del mentider professional»

El Partit Popular (PP) sol·licita una comissió d'investigació parlamentària que estudiï les possibles irregularitats en l'adquisició per part del Govern balear de les finques d'Albarca i es Verger. Aquesta petició neix, segons el text de demanda formulada a la Mesa del Parlament balear, de «la controvèrsia suscitada en relació al preu pagat en aquesta operació i ateses les nombroses contradiccions manifestades per membres del Govern sobre l'esmentada adquisició». Flaquer va titllar el conseller de Turisme del Govern, Celestí Alomar, de «mentider arquetípic» per les explicacions contradictòries que ha donat sobre aquesta compra.

Els portaveus parlamentaris del PP, Joan Flaquer i José María González Ortea, explicaren ahir en roda de premsa que la compra de les finques per 1.200 milions de pessetes presenta «dos punts molt obscurs»: d'una banda, el sobrecost de 300 milions sobre el preu en què s'havien valorat, que era de 900 milions; de l'altra, haver fet la compra sense concurs públic.

Ambdós diputats lliuraren un certificat elaborat el passat mes de setembre per la societat de taxació Valtecnic, S.A., en el qual es valoren ambdues finques en un total de 958.200.000 pessetes. Així mateix, Flaquer i González Ortea pararen atenció en l'apartat d'advertències que figura a la part de baix del certificat, en què es diu textualment: «El planejament urbanístic es troba actualment en fase de revisió, per la qual cosa si la seva aprovació definitiva contemplàs la totalitat de les superfícies com d'especial protecció, el valor de taxació quedaria reduït en un 40 per cent».

Flaquer va explicar ahir que el conseller de Turisme, Celestí Alomar, va dir en comissió parlamentària que coneixia una opció de compra per part d'una empresa alemanya per 900 milions, però que en la sessió plenària de dimarts passat al Parlament, ho va negar. «Celestí Alomar entra en l'arquetip del mentider professional», assenyalà el portaveu conservador.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris