algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

L'Ajuntament liquida els comptes de 1999 amb un superàvit de 544 milions

L'equip de govern no ha invertit en els projectes que s'havien de fer l'any passat

L'Ajuntament de Santanyí ha tancat els comptes de 1999 amb un superàvit de 544 milions de pessetes que suposen la meitat del pressupost de l'any 1999 que pujava als voltants de 1.100 milions de pessetes. Aquesta circumstància ve donada perquè molts de projectes que estaven contemplats dins l'apartat de les inversions no s'han executat en els terminis prevists.

El batle de Santanyí, Miquel Vidal (PP), ha explicat que «el superàvit real és de 422 milions de pessetes ja que la diferència respon a unes partides concretes d'uns projectes que estan pendents d'execució». Vidal ha manifestat que «l'equip de govern farà un esforç important per destinar part del superàvit al manteniment de les infraestructures i per això invertirem 81 milions de pessetes a asfaltar i condicionar distints camins rurals i vies urbanes en mal estat».

Entre els projectes més importants està la construcció de la via de cintura de la carretera Palma-Cas Concos i obres de sanejament de Portopetro, entre altres projectes urbanístics que sumen 126 milions de pessetes. També està prevista la construcció d'una escola de música a Cala d'Or que suposa una inversió de 80 milions de pessetes. El batle Vidal va manifestar que «volem destinar part del superàvit a l'àrea d'educació, com ara acabar l'escoleta, ampliar en quatre aules l'institut de Santanyí, ampliar en dues aules el col·legi de Cala d'Or i fer algunes reformes a l'escola de Santanyí, tot aquest muntat suposa una inversió de 60 milions de pessetes».

Una altra obra important serà la construcció de la primera fase de la casa de cultura que consistirà en la rehabilitació del teatre ubicat al carrer Bisbe Verger. El projecte, que puja a 54 milions de pessetes, contempla la restauració i modernització del teatre amb butaques mòbils per habilitar les dependències en sala d'exposicions i conferències. L'escola de música de Cala d'Or i la reforma de la casa de cultura «són projectes que s'estan arrossegant des de fa anys i que encara no s'han executat», apuntà Vidal. Per contra l'oposició diu que el superàvit respon a l'increment dels imposts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris