algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

El sector aeri i Aviba exigeixen la propietat autonòmica dels aeroports

Volen que Govern, Consell i Ajuntament tenguin cada un el 12'5% de la titularitat

El sector aeri i les agències de vitages de l'Arxipèlag exigeixen que el 37'5 per cent de la propietat de cada aeroport estigui en mans de les administracions autonòmiques i locals, segons el «Pla per a la privatització dels aeroports espanyols» dissenyat pel gerent de l'Agrupació Empresarial de les Agències de Viatge de les Balears (Aviba), Víctor Fernández; el director general i conseller delegat d'Airlines Ground Assitance, Salvador Vila, i el consultor aeri Àlvaro Middelman.

En contraposició, reclamen que el Comitè de Gestió Aeroportuària, format per 16 membres, sigui controlat en un 62'5 per cent "10 components" pels usuaris: companyies aèries regulars i aerolínies xàrter (4), el o els concessionaris de cada aeroport (2), les agències de viatges i els touroperadors (2), com també pels inversors en Borsa (2), mentre que la resta (sis membres) recaigui sobre les administracions estatal, autonòmica i local (4), els consumidors (1) i el Ministeri de Defensa (1). D'aquesta manera, «se'n mantindria la titularitat pública, però l'explotació quedaria en mans del capital privat», remarcà Fernández.

El 50 per cent de la propietat de cada aeroport sortiria a Borsa, però amb una limitació percentual per empresa o grup i així, segons el gerent d'Aviba, «evitar que estiguin controlats en la seva major part pel capital estranger i de les grans companyies espanyoles». A més, «l'Estat recuperia els doblers invertits durant anys en els aeroports amb els ingressos aconseguits per l'emissió d'aquest 50 per cent en Borsa», puntualitzà Frenández.

Pel que fa a l'altre 50 per cent, estaria distribuït en paquets del 12'5 per cent que controlarien l'Executiu balear, els consells insulars, l'ajuntament del terme on s'ubiqui cada aeroport i el Govern central.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris