algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El sector de les excursions diu que està en perill el manteniment de 500 famílies

Volen reunir-se tot d'una amb Arbona abans que Aviba suprimeixi la volta

El sector que viu de les excursions a Sóller que organitzen les agències de viatges, sobretot les combinacions tren-autocar-barca, es va reunir ahir de manera urgent per tractar de trobar una sortida al greu conflicte que s'ha creat entre la Federació de Transports, Aviba, i l'Ajuntament de Sóller. Les patronals esmentades amenacen de suprimir les excursions a Sóller a partir del proper dia 28 d'abril si l'ordenança que fa pagar els autocars de les excursions entre 2.500 i 5.000 pessetes per aparcar a l'estacionament del carrer Lepanto es fa efectiva.

Els representants del Tren de Sóller, sindicats, empreses d'excursions marítimes, hotelers i Pimem, expressaren la seva gran preocupació per la decisió municipal i la reacció d'Aviba i asseguraren que si els transportistes i les agències de viatges compleixen la seva amenaça perilla el manteniment de més de 500 famílies solleriques que són les que viuen directament d'aquestes excursions.

Segons representants sindicals del Tren de Sóller, una de les empreses més directament relacionades amb aquestes excursions, «l'Ajuntament ha fet una mala gestió amb la compra de Lepanto que ara vol que paguin les agències, ja que estam parlant d'una inversió de 60 milions de pessetes que ara posa en perill uns ingressos anuals de més de 800 milions de pessetes, just amb el tren».

L'opinió del gerent de l'empresa d'excursions nàutiques Tramontana, Jaume A. Aguiló, és que si els autocars deixen de venir a Sóller la decisió afectarà també altres excursions per la zona, com la volta Valldemossa-Deià-Sóller, la Costa Nord-Sóller, les de l'Imserso, i de rebot també tindrà greus conseqüències per als restaurants de sa Calobra i, sobretot, per a les dues empreses d'excursions nàutiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris