cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Medi Ambient ja ha rebut 265 sol·licituds per a la instal·lació d'energies renovables

Els particulars interessats tenen enguany prioritat a l'hora de rebre les subvencions

La direcció general de Residus i Energies Renovables de la Conselleria de Medi Ambient ha rebut ja 265 sol·licituds de particulars i empreses per acollir-se a les subvencions d'instal·lació d'energies renovables. Aquesta «allau» de sol·licituds, en paraules del responsable d'aquesta direcció, Nicolau Barceló, quan encara no s'ha tancat el termini d'inscripció, el 18 d'abril, «és una agradable sorpresa que ens obligarà a ampliar el pressupost inicial: 110 milions de pessetes».

Enguany, la Conselleria de Medi Ambient, a diferència d'altres anys, donarà prioritat a la sol·licitud d'instal·lacions domèstiques, per part de particulars amb la voluntat de facilitar i promoure l'ús de les energies netes a la població en general com són les fotovoltaiques (energia solar); les tèrmiques, les mixtes i les eòliques. Abans, per exemple només podrien acollir-se a aquestes subvencions les instal·lacions fotovoltaiques superiors a 425 vats, les mixtes per damunt dels 725 vats, les eòliques superiors als mil vats i les tèrmiques que feien més de 10 metres quadrats. Això impossibilitava que els particulars no tenguessin massa opcions a l'hora de voler disposar a les seus llars o el seu petit negoci d'aquest tipus d'energies i no dependre així exclusivament de l'electricitat convencional de GESA.

La potenciació d'aquestes energies netes entre particulars, empreses i institucions contribuiran a la llarga a frenar l'elevat consum elèctric que es fa a les Balears, el qual mostren signes de saturació, asseguren els experts de Medi Ambient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris