algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

«Una disputa entre els capitans fou la causa de l'accident marítim a Eivissa»

Passatgers mallorquins ferits a l'incident de l'any 91 declararen ahir en el judici

La major part dels passatgers que ahir donaren el seu testimoni en la vista oral que se celebra a Eivissa per l'accident marítim ocorregut a Eivissa l'any 91 i en el qual es varen veure implicades dues embarcacions amb un total de 40 ferits coincidiren en la seva versió dels fets. Més de la meitat de la vintena de persones que declararen explicaren a la sala que l'accident es produí a causa d'una disputa entre els dos capitans de les embarcacions, la Formentera, en què viatjaven un grup de mallorquins, i l'Algeciras.

Encara que la pràctica totalitat de testimonis coincidiren en el fet apuntat, cap d'ells no va poder ser capaç de precisar quina de les dues embarcacions començà el «joc». Aquest fet serà precisament el que tractaran d'aclarir les acusacions, una vegada que s'hagin sentit tots els testimonis.

Les persones que declararen ahir ho varen fer en to emocionat, ja que moltes d'elles recordaven la tràgica situació que allà es va viure, amb el desconcert lògic per un accident de tan grans dimensions.

El timoner del ràpid Formentera explicà que tota la culpa era del màxim responsable del ràpid Algeciras, acusat d'un delicte d'imprudència. El testimoni negà que la seva embarcació envestís la proa de l'altre ràpid i mencionà que dues vegades evitaren l'impacte. Aquesta versió, emperò, és totalment contrària a la de l'altra part acusada, ja que el capità del ràpid Algeciras responsabilitzà de l'accident el capità de l'altra embarcació, ja mort. En el judici, que continuarà al llarg dels propers dies, declararan més testimonis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris