lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Un estudiant del Berenguer d'Anoia guanya l'Olimpíada de Química

L'èxit a la prova, d'àmbit estatal, li permet competir a Copenhaguen i Caracas

Antoni Daniel Frontera Borrueco ha aconseguit una de les quatre medalles d'or a l'Olimpíada nacional de Química celebrada a Múrcia. El jove estudia segon de batxillerat LOGSE, modalitat «ciències de la salut» a l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca i el seu professor és Agustí Vergés. Antoni va acudir a la prova estatal amb només una calculadora i una taula d'elements químics com a únics estris de feina.

El jove s'ha guanyat dos bitllets d'avió. El primer és per anar a Copenhaguen, a la final mundial de l'olimpíada de química, la primera quinzena de juliol. L'altre passatge és per arribar fins a Caracas per una competició semblant però en la que hi seran els millors dels estats iberoamericans. Aquesta competició es farà en el mes d'octubre. Aquest és un gran triomf per a les Balears, ja que és la primera vegada que s'aconsegueix un guardó dins la química.

El jove estudiant va expressar que «com que no érem els primers no teníem pressió de cap tipus, vàrem anar a provar i a fer amics». L'alumne del Berenguer d'Anoia conta que «la sorpresa fou molt grossa quan a mitja nit vàrem veure a un llistat que tres estudiants de Mallorca havíem estat premiats. A mi em donaren la medalla d'or, a Maria Àngels Morales, del col·legi Lluís Vives, una medalla de plata i a Aina Gómez Lobón, de l'IES Joan Alcover, una medalla de bronze. «L'emoció fou compartida també pel professor Agustí Vergés. Ell havia explicat com havíem de prendre temps de l'esplai i de les hores de menjar per repassar qüestions i així va anar bé. L'esforç va valer la pena», va dir Antoni.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris