algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Veïns denuncien el pas de totterrenys i de cavalls per les dunes de Son Serra

Els habitants volen que es restringeixi per evitar la degradació de la zona

El trànsit de totterrenys i de cavalls està degradant el sistema dunar de la zona de Son Real i de Son Serra de Marina. Els veïnats del nucli costaner s'han queixat a l'Ajuntament de la pressió que suporta aquesta àrea natural, considerada com a ANEI, i que augmenta amb l'arribada de la temporada turística. Alguns dels residents han assenyalat l'existència de grans pistes enmig de les dunes, originades pel pas continu de vehicles, i que han degradat l'espai. En alguns redols d'aquests camins ja ha desaparegut tota l'arena i ha sortit a la llum la pedra viva del davall.

Quant als cavalls, els veïns afirmen que també hi causen impacte i que embruten la zona costanera amb els excrements. Des de l'Ajuntament s'ha reconegut que es té constància de l'existència d'excursions eqüestres per aquests indrets, així com del pas de propietaris particulars de cavalls que hi van a passejar. Els veïns creuen que les administracions haurien de prendre mesures per restringir el trànsit tant de cotxes com de cavalls per aquesta zona, tot recordant que es tracta d'un espai natural protegit per la Llei.

El regidor delegat de Son Serra, Joan Canet, explica que l'Ajuntament no té potestat per tancar el pas de cavalls per aquesta zona a causa d'un buit legal. A més, des de l'Ajuntament es qüestiona que l'activitat eqüestre pugui ocasionar realment un greu impacte al sistema dunar.

No passa el mateix amb el trànsit de vehicles totterreny, dels que sí se sap l'important perjudici que causen. De fet, des de la Policia local s'ha admès que els darrers anys s'han presentat denúncies per excursions turístiques organitzades en aquest indret natural. Amb tot, la Policia diu que fins ara no s'ha trobat amb cap d'aquestes expedicions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris