muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

La Sala insta el Govern que qualifiqui el seu camp com a àrea catastròfica

El batle exigeix 70.000 pessetes per hectàrea per pal·liar els milers de milions de pèrdues

La sequera d'enguany ha resultat devastadora dins l'àmbit agrícola-ramader illenc. En aquesta geografia de la sequera, el municipi de Campos n'és un dels més afectats. Per aquest motiu, l'Ajuntament insta el Govern que qualifiqui d'àrea catastròfica el camp del municipi. Així mateix, el batle de Campos, Andreu Prohens (PP), reclamarà a la Conselleria d'Agricultura del Govern balear un conjunt d'ajudes pels ramaders i pagesos campaners que se situen entorn a les 70.000 pessetes per hectàrea, a fons perdut.

Aquestes mesures es debatran dins la sessió plenària que tindrà lloc demà migdia a l'Ajuntament de Campos. Prohens va explicar que «el sector agrícola de Campos es troba arruïnat. Les pèrdues econòmiques són tan elevades que no m'atrevesc a comptabilitzar-les ja que s'aproximarien als milers de milions». La crisi ramadera a Campos «no només afecta una seixantena de famílies que en viuen directament, sinó que tant el sector industrial com el de serveis complementaris també s'han vist molt ressentits. Més de la meitat dels pagesos s'han plantejat abandonar el camp».

Segons Prohens, «els agricultors i pagesos campaners asseguren que el Govern els ha girat l'esquena. Les subvencions que prometeren no han arribat i estan endeutats». Tanmateix, dins l'àmbit del sector agrícola de Campos, els ramaders del sector boví són els més afectats per la crisi de la sequera. La indignació d'aquests pagesos ha anat creixent des que el passat cap de setmana la central lletera Agama va anunciar la baixada del preu de la llet. D'aquesta manera, la reducció del preu de la llet implica que els ramaders passaran a cobrar tres pessetes menys per cada litre de llet. Aquesta baixada dels preus de la llet per part d'Agama ha contribuït perquè els ramaders de Campos reclamin mesures urgents per part del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris