algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Desset entitats formen el fòrum ciutadà per preservar el medi ambient

Dilluns a vespre es va presentar l'Agenda local 21 que promou el Govern balear

La protecció de Medi Ambient al municipi de Manacor serà una responsabilitat dels ciutadans. Aquesta va ser la conclusió a què es va arribar dilluns a vespre durant la presentació de l'Agenda local 21 a la biblioteca municipal. L'execució d'aquest projecte passa per crear un fòrum ciutadà per a la preservació i protecció del medi ambient. La resposta per dur a terme la constitució d'aquest fòrum va ser molt positiva ja que un total de 17 entitats que representen els distints sectors socioculturals, esportius i econòmics es varen interessar per formar part en aquest fòrum.

L'agenda local 21 va ser presentada pel batle de Manacor, Miquel Riera (ALM-UM), el delegat de Serveis Generals i Medi Ambient, Francesc Acuñas (PSOE) i dos tècnics de la Conselleria de Medi Ambient, Josep Llobet i Joan Sastre. Aquesta és una iniciativa que parteix de la Conselleria de Medi Ambient, a través del programa Ecotur Destinacions, que dóna la possibilitat d'envestir Agendes locals 21 posant a l'abast mitjans tècnics i humans.

El tècnic de Medi Ambient, Josep Llobet, va explicar que «l'Agenda local 21 és un instrument per fer feina per tal de preservar el medi ambient així com refer allò de l'entorn ecològic que s'ha fet malbé». Llobet va apuntar que «això implica la participació directa dels ciutadans mentre que l'Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient són les institucions encarregades de coordinar la tasca que du a terme el fòrum ciutadà».

La tasca d'aquest col·lectiu consistirà a diagnosticar els problemes mediambientals que pateix el municipi per després estudiar una sèrie d'actuacions per tal de soluvionar aquestes deficiències. Així mateix, el tècnic de Medi Ambient, Joan Sastre, va explicar que el fòrum ciutadà serveix perquè la gent s'involucri per aconseguir el creixement sostenible del municipi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris