algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Turisme endegarà l'octubre vinent el programa «Menorca tot l'any»

Alomar visita avui l'Illa per signar un conveni de 34 milions amb el Consell

La Conselleria balear de Turisme ha decidit, de comú acord amb el Consell Insular de Menorca, la introducció del programa «Menorca tot l'any». Així, aquesta illa serà la darrera de la Comunitat Autònoma a sumar-se a aquests tipus d'acció que busquen el trencament de l'estacionalitat turística, i que a la resta de Balears s'han promocionat amb el nom d'«Un hivern a Mallorca» i «Un hivern a Eivissa».

Després de les experiències duites a terme a Mallorca i les Pitiüses, el conseller de Turisme, Celestí Alomar, ha resolt traslladar també a Menorca el pla de desestacionalització. Començarà l'octubre i s'hi farà una inversió superior als 34 milions de pessetes, aportades íntegrament per IBATUR. Per això, el conseller Alomar viatjarà avui a Menorca, i en el Consell Insular signarà el conveni de cooperació amb la presidenta, Joana Barceló.

A diferència del sistema aplicat a les altres illes, el programa de Menorca no efectuarà cap mena de contractacions amb entitats de fora de l'Illa. Com a Mallorca i Eivissa, el pla preveu la confecció d'un calendari d'activitats preferentment dedicat a l'oferta musical i artística, però en lloc de portar grups de fora, en el cas menorquí es contractaran exclusivament grups locals. Per a Joana Barceló, aquest detall no és gens insignificant. Més aviat el considera ben important, perquè alhora que s'ajuda a crear un programa d'atracció de turistes en temporada baixa, permet estimular l'activitat cultural entre les mateixes associacions menorquines. «Volem, per tant, aprofitar la xarxa musical de l'Illa, i ens hi basarem per endegar l'experiència», ha reiterat la presidenta del Consell.

Diverses entitats musicials consultades per «Diari de Balears» han acollit molt esperançades l'execució del programa d'hivern, i creuen que pot suporsar-los un nou estímul, i una forma ben suggestiva d'aconseguir uns beneficis econòmics per a llurs comptabilitats, habitualment sotmeses a situacions de migradesa força accentuada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris