cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

Els taxistes avisen que 250 dels seus vehicles «envairan» zones turístiques

La convocatòria de vaga per al Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua fou confirmada ahir

La guerra del taxi continua consumint capítols. Els professionals de Palma amenaçaren ahir de dur uns 250 vehicles a zones turístiques de fora de la capital per compensar la presència de taxis de la Part Forana a l'aeroport de Son Sant Joan. Sota aquest anunci se celebrarà avui a la Conselleria d'Obres Públiques una reunió entre el director general d'Obres Públiques i Transports, Joaquín Rodríguez, i els representants dels diferents col·lectius de taxistes (associats a PIMEM, associats a Caeb i de la Part Forana) per intentar cercar una solució al conflicte plantejat.

Precisament, la junta directiva dels taxistes de Pimem confirmà ahir la seva convocatòria d'atur i concentració de 12 hores a Son Sant Joan, de 8 del matí a 8 del vespre, a més de l'organització de piquets informatius a diversos indrets de Palma, durant el Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua. La sol·licitud d'autorització de l'atur, la concentració i els piquets podria ser remesa avui mateix a la Delegació del Govern central.

El president dels taxistes de Pimem, Gabriel Moragues, declarà ahir a Diari de Balears que «calculam que uns mil professionals de Palma donaran suport a la nostra iniciativa, a més dels gairebé 200 de Calvià. Això representa més de dos terços de tota la flota de taxis de Mallorca, i farem valer la representativitat de la nostra àmplia majoria per dur endavant les nostres reivindicacions».

Com es recordarà, un decret estatal permet als taxistes de la Part Forana treballar a l'aeroport de Son Sant Joan, sempre que disposin d'una contractació prèvia i que el servei es realitzi en el municipi d'origen. Els professionals de Palma qualifiquen aquesta mesura de greuge comparatiu, ja que consideren que no hi ha recursos humans d'inspecció i control per comprovar les contractacions prèvies. És per això que els taxistes de Palma reclamen una zona específica de feina per als conductors de la Part Forana, perquè així sigui més fàcil la vigilància dels intrusos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris