cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

El Govern heretà despeses de 710 milions per cinc macroprojectes de cooperació

Assumpta Gorrias diu que els criteris d'ajuda es basaran en actuacions autosostenibles

La Direcció General de Cooperació s'ha trobat amb 710 milions en despeses compromeses per l'anterior Govern del PP durant els anys 1999 i 2000 per cinc macroprojectes de cooperació en diferents indrets del món, segons informà ahir la seva titular, Assumpta Gorrias. Aquests macroprojectes són l'hospital d'Higüey, a la República Dominicana; diverses dotacions d'infraestructures a Hondures i El Salvador; una campanya de vacunació infantil a Cuba amb un cost de 40 milions, i les cases i escoles de Vicenç Ferrer a l'Índia, per valor de 200 milions.

Assumpta Gorrias manifestà que l'actual Executiu ha assumit els projectes com també el seu finançament, però els criteris que regiran una vegada que acabi aquesta herència es basaran en l'autosostenibilitat. «Amb els recursos de les Balears no podem pagar projectes que necessitin doblers a llarg termini», manifestà Gorrias. La directora general de Cooperació, dependent de la Conselleria de Benestar Social, informà ahir juntament amb el tècnic del seu departament, Joan Fortuny, de la visita que darrerament realitzà a les instal·lacions de l'hospital d'Higüey i també a Veneçuela, on el Govern ha aportat ajudes per valor de 25 milions després de les inundacions del desembre de 1999.

En el cas del centre sanitari de la República Dominicana, Gorrias digué que durant l'encontre amb els representants del Govern al país s'aprovà el balanç del 1999 i el programa d'inversions per a aquest any, perquè «s'han d'assegurar uns nivells de gestió i de rendiments correctes». L'hospital implica una inversió de 350 milions per a la seva construcció i 195 més per a equipaments. Gorrias avançà que el maig del 2001 finalitzarà la distribució econòmica, malgrat que mantindran l'ajuda per a projectes puntuals de formació i voluntariat. Així mateix, Assumpta Gorrias informà que el centre de formació professional encara no s'ha construït per un conflicte entre l'Església i el Govern de la República Dominicana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris