algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El Consistori atura la construcció d'antenes de telefonia sense permís

El batle diu als veïns que exigeixin una llicència per llogar el terreny

L'Ajuntament de Llubí ha aturat, amb pocs dies de diferència, les obres de construcció de dues antenes de telefonia mòbil perquè no disposaven de cap tipus de llicència municipal.

La primera de les antenes es va començar a col·locar a un corral d'una casa ubicada a la plaça de Son Ramis. Després també s'ha paralitzat la instal·lació d'una altra ubicada vora el nou dipòsit regulador d'aigua que s'està construint també a la barriada de Son Ramis.

Aquest segon cas era encara més greu ja que l'Ajuntament ja va aturar la seva construcció a un altre indret. A més la torre hauria generat un fort impacte visual ja que s'aixecava fins a una alçada de 30 metres. En tots dos casos l'actuació municipal ha vingut motivada per diferents denúncies dels veïns que s'han alarmat sobretot per l'emissió de possibles radiacions d'aquests elements.

Segons va explicar el batle Francesc Bauzà, les empreses de telefonia fan ofertes molt elevades als propietaris dels terrenys perquè els lloguin terreny i aquests accepten tot d'una sense mirar si hi ha una llicència per poder fer l'obra. En principi l'Ajuntament no preveu imposar cap multa a les empreses responsables.

Aquests fets han portat el batle a fer una crida a als veïns demanant-los que si algú els proposa la instal·lació d'antenes que exigeixin el permís municipal. Bauzà s'ha mostrat més partidari d'ubicar totes les antenes de telefonia al poliesportiu, on no crearan impacte. De fet ja ha anunciat que l'Ajuntament ha acordat amb l'empresa Retevisión el lloguer amb aquesta finalitat d'una de les torres d'enllumenat del camp de futbol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris