cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

La Fundació Hospital de Manacor mostrà anomalies en el primer any de gestió

El Tribunal de Comptes detecta ingressos no declarats per justificar subvencions

El Tribunal de Comptes (TC) considera en el seu informe sobre l'exercici de 1997, ara remès a les Corts, que foren excessives les subvencions d'explotació rebudes per les fundacions hospitalàries de Manacor i Alcorcón, vaixells insígnia del Govern Aznar per defensar el sistema de gestió fundacional als centres d'Insalud.

L'informe del TC, que publicà ahir El Periódico, mostra com aquests hospitals declararen ingressos per un import inferior al real (una diferència total de 26 milions en el cas de Manacor, 545 en el cas d'Alcorcón) per tal de no superar els 90 milions de pessetes de benefici en el termini de l'any fiscal que, com a límit, era establert per justificar les subvencions estatals que reberen aquests hospitals per tal de ser posats en marxa.

L'apreciació del TC suposa que el Govern central admeté un suport extraordinari a les dues primeres fundacions hospitalàries establertes a l'Estat per tal de garantir uns resultats òptims de gestió que, probablement, foren il·lusoris.

Aquesta opció ha estat negada de manera taxativa per la responsable de pressuposts a Insalud, Carmen Navarro, i per l'actual director gerent de la Fundació Hospital de Manacor, Carles Ricci, que defensa aquest centre com «l'hospital que millor empra els doblers, de tots els que hi ha». El gerent qualificà les argumentacions fins ara transcendides com a «matèria jurídica», en el sentit que les operacions s'efectuaren de manera transparent. Aquesta asseveració contrasta amb el fet que el TC assenyala que almanco el 60 per cent de les contractacions efectuades per Manacor foren signades abans que la fundació tingués entitat jurídica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris