algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Tres diputats i un lletrat podrien anar a l'Argentina a investigar el cas Formentera

La comissió d'investigació aprovà ahir el pla de treball proposat pels grups socialista i mixt

La Mesa de la Comissió no permanent d'investigació sobre possibles irregularitats de l'empadronament de ciutadans no residents a les Illes Balears, que s'encarregarà d'investigar el conegut com a cas Formentera, podria vitjar acompanyada per un lletrat del Parlament balear cap a l'Argentina amb la finalitat de desenvolupar-hi les tasques de la comissió. Aquesta és una de les dues vies alternatives que ha proposat el president de la Cambra autonòmica, Maximilià Morales, a les quaranta-dues compareixences de ciutadans illencs residents a l'Argentina i que formen part del cens massiu a l'illa de Formentera.

L'altra possibilitat és que aquests ciutadans inscrits al Cens Electoral de Residents Absents (CERA) facin la seva declaració per escrit. Morales va fer aquestes dues propostes atès el cost que suposaria per al Parlament balear haver de pagar el despalçament i l'estada a aquests quaranta-dos illencs residents a l'Argentina. A aquests s'hauria d'afegir també la compareixença de Nicolás Martín Cinto, cònsol general d'Espanya a Rosario.

En la reunió mantinguda ahir per decidir quina proposta de treball es triava, si la del Partit Popular (PP) o la dels grups socialista i mixt, va ser escollida aquesta última. És precisament en aquesta en què es contempla la compareixença dels quaranta-dos CERA i del cònsol que Morales desaconsella per l'elevat cost que suposaria. «Vaig fer una indicació de manera informal sobre aquest llarguíssim llistat i els vaig aportar dues solucions alternatives», va declarar ahir Morales a Diari de Balears en els passadissos del Parlament. «Segons la primera, els tres membres de la Mesa de la Comissió o altres tres dels qui la integren més un lletrat es podrien desplaçar a l'Argentina a prendre declaració a aquesta gent; quant a la segona, aquesta declaració s'hauria de fer per escrit», va afegir.

Altres compareixences aprovades són les de Manuel Alonso Fernández Revuelta, la de l'ambaixador argentí a Espanya, la del cònsol argentí a Barcelona, la de Cándido Valladolid, exregidor de l'Ajuntament de Formentera, i la de Josep Vicens Colom.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris