algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Bitel lliurarà al jutge les proves sense passar pel Consell d'Administració

La companyia hi veu la millor manera d'evitar interferències en la investigació

L'equip tècnic que s'ha fet càrrec de l'empresa semipública Baleares Innovación Telemática, S.A. (Bitel) lliurarà al jutge i sense passar prèviament pel Consell d'Administració tots aquells elements que apareguin i puguin resultar rellevants per a la investigació del suposat cas d'espionatge politicourbanístic contra el Pacte de Progrés.

El Consell d'Administració de la companyia, que es va reunir ahir dematí per segona vegada des de la seva renovació, veu en aquesta manera d'actuar la millor forma d'evitar la sospita d'interferències i la millor manera de garantir la transparència de totes les passes que es facin en relació a la investigació judicial, que instrueix el jutge Enrique Morey.

Fonts de l'accionariat de Bitel varen informar ahir Diari de Balears que l'acte del Consell d'Administració del dia 28 de març encarregava a l'exconseller delegat de l'empresa, Enrique Adán, la redacció d'un comunicat, però exigia que no s'hi fessin valoracions sobre els fets. Aquestes fonts consideren que Adán, que ocupava un càrrec de confiança nomenat per l'aleshores president del Govern balear Jaume Matas, no respectà l'acord en atribuir el desviament a una «errada tipogràfica» sense intencionalitat ni de l'ordenant ni de l'executor. Adán fou destituït dies després.

En la reunió d'ahir, el nou director general de Bitel, Antoni Villalonga, que no forma part del Consell d'Administració de la companyia, va informar aquest de quina és la primera impressió de l'empresa. Dilluns, Villalonga mantingué la primera reunió de treball amb els dos assessors que l'acompanyaran en el Comitè Executiu del qual formarà part: Bernat Cabot, per Sa Nostra, i Fermín Calvo, de Telefònica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris