cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

Destituïts els responsables de la societat Isba implicats en l'afer escurabutxaques

Els representants de les petites i mitjanes empreses en formen el nou equip directiu

El nou president de la l'entitat creditícia Isba, Sociedad de Garantía Recíproca, Lluís Moyà, destituí ahir en el decurs de la seva primera junta general els implicats en l'afer escurabutxaques "el Pla de Vuit era una empresa formada per les esposes d'alts càrrecs d'Isba, per invertir en el sector de les màquines escurabutxaques", com ja avançà Diari de Balears. Tot seguit tingué lloc el Consell d'Administració, en què es presentaren els nous components de la Comissió Executiva, que foren «aprovats per unanimitat» pels accionsistes d'Isba, indicà Moyà.

A la nova Comissió Executiva «és on s'ha donat un major esperit renovador», segons paraules de Moyà, i està formada per representants de les patronals de la Petita i Mitjana Empresa (Pime) de les Balears, ja que l'objectiu d'aquesta societat credíticia va dirigit a incentivar l'aparició de noves empreses d'aquest tipus, com també de fomentar el concepte d'insularitat.

A partir d'aquest moment, Isba serà composta per cinc vicepresidències. Tres d'elles les acaparen les associacions de Pime, representant la de Mallorca estarà Joan Verdera; per Menorca, Marc Carreras; per Eivissa i Formentera, Joan Serra "aquests dos ja formaven part de la Comissió Executiva de l'anterior president d'Isba, Joan Coll". Les altres dues vicepresidències les ocuparan Simón Alba per Caeb "anteriorment conseller d'Isba" i Antonio Martínez, en representació pròpia d'Harinas de Mallorca-Productes Fontanet i de la Cambra de Comerç de Mallorca i les Pitiüses, on desenvolupa les tasques de tresorer.

En representació de l'Executiu balear, la Comissió Executiva tindrà dos vocals: el director general de Tresor i Política Financera, José Luis Gil, i el secretari general tècnic de la Conselleria d'Economia, Sebastià Reixach. En aquests s'ha de sumar Gregori Bibiloni, «que farà de pont entre la tradició d'Isba i l'actualitat, apuntà Moyà, com també amb la Cambra de Comerç, ja que forma part del departament de Comerç Exterior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris