algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

Gesa invertirà 75.000 milions en cinc anys per 'garantir un servei de qualitat'

L'empresa signarà un conveni amb el Govern per delimitar les necessitats energètiques illenques

L'empresa Gesa invertirà 75.000 milions en els propers cinc anys per tal de garantir «un subministrament de qualitat», segons informà ahir el seu president, Bartomeu Reus. Aquest programa d'inversions s'inclourà en un conveni que signaran Govern i Gesa per tal de delimitar les necessitats energètiques de les Illes i que inclourà també tot el marc legislatiu pendent que regularà aquest servei a les Balears.

Bartomeu Reus acompanyà el president d'Endesa, Rodolfo Martín Villa, a l'audiència que mantingué ahir amb el president del Govern, Francesc Antich, a la qual assistí també la consellera d'Energia i Innovació Tecnològica, Misericòrida Ramon. El responsable de Gesa indicà que «marxarem conjuntament amb el Govern pel tal de donar un servei essencial com és l'energia». Per la seva part, Rodolfo Martín Villa manifestà que, en el marc d'aquest conveni, «Gesa es comprometrà a les inversions que facin falta en distribució i generació per tal de resoldre les necessitats de les Illes».

Martín Villa explicà que les dues comunitats insulars, les Balears i les Canàries, es beneficien de la regulació del sistema que garanteix l'existència d'una única tarifa a tot l'Estat, malgrat que a les Illes els preus són més elevats. El president d'Endesa assenyalà que sortir d'aquest sistema de total intervencionisme per passar-ne a un altre de competència requereix una situació transitòria «que ha de ser breu i ràpida, perquè no hi ha res pitjor per als empresaris i usuaris domèstics que la incertesa». Per això, defensà qualsevol iniciativa legislativa que aprovin les comunitats balear i canària o el Govern central.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris