algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Els homosexuals demanen suprimir l'acreditació de convivència al registre

Amb el dret a l'adopció, és l'eix de la proposta de Ben Amics per a la llei futura de parelles de fet

La creació d'un registre autonòmic de parelles de fet en què no sigui obligada l'acreditació d'un període de convivència anterior (dos anys en l'actualitat) és la primera comanda considerada «imprescindible» per l'Associació de Gais i Lesbianes Ben Amics en el document adreçat a la Conselleria de Benestar Social per a la redacció del projecte de llei sobre aquesta matèria.

Els missers de Ben Amics que han preparat el text inarticulat ara presentat a la consellera Fernanda Caro troben suport en la Constitució per tal d'ignorar els entrebancs que suposen les normes actuals que ordenen el Registre Civil. Aquesta legislació impideix, per exemple, que els homosexuals puguin contreure matrimoni o adoptar fills en qualitat de parella, atès que no es nega la possibilitat (almanco la possibilitat legal) a qualsevol dels integrants a adoptar un infant.

Per efectuar les seves peticions, els missers de Ben Amics han trobat suport especial als articles 10 i 14, de lliure desenvolupament de la vida pròpia i dret a la igualdat sense discriminació de cap casta, «la qual cosa fa que no pugui existir cap diferència per mor de la condició heterosexual o homosexual de dos convivents en una relació de parelles de fet». Igualment, la normativa europea (article 39) «dóna entrada a noves formes de família que superen l'estret marge que suposa la integrada per un home i una dona».

Amb el suport d'aquesta legislació "la qual també ha estat adduïda en diverses ocasions per la Conselleria respecte d'aquest mateix afer", Ben Amics troba línies obertes per defensar «el dret de les parelles d'homes i dones homosexuals a la participació en les institucions protectores dels menors, podent exercitar els drets i obligacions que se'n derivin», com ara l'adopció, la pàtria potestat, la tutela i altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris