algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

El jutge declara nul l'acomiadament de dos empleats de Fires i Congressos

La sentència fixa emperò que no es produí per «raó d'ideologia»

El Govern ha de readmetre els dos extreballadors de Fires i Congressos que portaren el seu acomiadament als tribunals. El jutge ha declarat nul·la l'extinció dels contractes d'Humbert Colom i Sebastià Oliver, excap de premsa i exdirector, respectivament, d'aquesta empresa pública. Igualment, la resolució judicial descarta que aquests treballdors fossin acomiadats per «raó d'ideologia política», tal com ells mateixos denunciaren.

Malgrat que l'empresa els haurà de contractar de nou, la sentència del jutge Godofredo Sancho Gimeno no afecta per res «el dret que l'empresa produeixi un nou acord extintiu, prèvia observància dels requisits incomplerts». És a dir, que Fires i Congressos els podrà acomiadar de nou, això sí, atenent-se als requisits establerts.

Allò que no ha pres en consideració el lletrat és la causa que els dos extreballadors d'aquesta empresa pública apuntaren en la seva denúncia, és a dir, que foren acomiadats per motius ideològics i «a dit». Concretament, el text de la sentència resa el següent: «No pot inferir-se que els mateixos constitueixin indicis suficients que el motiu ocult pel qual els dos actos han estat acomiadats sigui discriminatòria per raó d'ideologia política».

Colom i Oliver foren acomiadats el passat mes de setembre, poc temps després que es produís el canvi de Govern. «Els nostres cessaments obeïren a raons polítiques», precisaren ambdós el passat mes de novembre quan presentaren una demanda d'acomidamant nul davant d'un Jutjat del Social.

«Nosaltres no volem doblers, sinó recuperar els nostres llocs de feina perquè som professionals i no ocupàvem càrrecs de confiança», assenyalaren l'excap de premsa i l'exdirector de Fires i Congressos, mentre que criticaren durament la política laboral del Govern del Pacte de Progrés.

L'acomidament improcedent d'altres quatre càrrecs de l'empresa va costar al Govern més de 18 milions de pessetes, que va començar a pagar el passat mes d'octubre. Tots ells reclamaren aquest acomiadamanet i el Govern va acceptar la fórmula per tal d'evitar que el contenciós s'allargàs en el temps.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris