cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

Un cap de fibló destrossa tres hivernacles a Llucmajor

La tempestat va fer malbé 35.000 metres quadrats de collita en pocs minuts

Un cap de fibló d'aigua i vent destrossà completament tres hivernacles situats a finca Marola, en el quilòmetre 8'5 de la carretera que enllaça Llucmajor i s'Estanyol. Els mals són milionaris, «una catàstrofe», segons el propietari de les plantacions, Clemente Luque. «En total són més de 35.000 metres quadrats de collita de cogombres, pebroters i carabassoneres que s'han perdut per a tota la temporada», explicà Luque a aquest diari.

Tot començà devers les sis de la matinada, quan un policia local que circulava per l'esmentada carretera va veure nombrosos plàstics moguts pel vent sobre l'asfalt. Com que era un obstacle per al trànsit, l'agent va decidir informar del fet. Una hora més tard Clemente Luque i el seu pare arribaven a la finca per assabentar-se del que havia passat. Passada la porta d'accés, els rostres dels propietaris dels hivernacles tornaren perplexos en veure el que el vent havia fet a les seves plantacions. «Dos dels meus hivernacles estaven totalment destrossats. Però el pitjor és com quedà el tercer, el qual s'havia construït ara fa un mes. Faltava una setmana per a la collita, unes 150 tones de cogombres, i ho hem perdut tot».

Demanat sobre com és possible que una tempestat llanci per terra un hivernacle tan recentment aixecat, Luque explicà que, «segur que fou un cap de fibló procedent de Ponent. Sembla que únicament afectà els meus hivernacles, i ho va fer amb una força immensa, ja que destrossà tota l'estructura i n'arrabassà cables d'acer i pals enterrats a dos metres. L'única solució que veim a aquest problema és cercar doblers i ajudes d'on sigui per tal d'aixecar un altre cop els hivernacles».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris