algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

AVIBA i la Federació de Transports suspenen les excursions al Port

Es neguen a pagar el cànon d'aparcament d'autocars

La Federació de Transport Discrecional i AVIBA han decidit que suprimiran les excursions amb autocars al Port de Sóller si l'Ajuntament manté la seva decisió de cobrar tarifes per aparcar autocars al nou estacionament del carrer Lepanto del Port. Així es va comunicar a representants del Ferrocarril de Sóller i de les excursions marítimes, segons va informar ahir el Gerent d'AVIBA, Víctor Fernàndez, que manté que si han de pagar, Sóller quedarà exclòs de les excursions per anar a un altre destí.

Per la seva banda el responsable de la Federació de Transport Discrecional, Jaume Batle, confirmà aquest extrem i assegurà que la Federació no acceptarà cap cost més ni fer d'intermediari entre l'Ajuntament i AVIBA, si aquests no arriben a un acord per cobrar un tant per plaça d'autocar que aparqui al Port de Sóller.

Cal recordar que l'any passat l'Ajuntament decidí obrir un nou aparcament al carrer Lepanto del Port, destinat principalment als autocars que fan les excursions marítimes en combinació amb el tren. En un principi s'havia anunciat un conveni entre AVIBA i l'Ajuntament per gestionar aquest aparcament, però finalment no es va arribar a un acord i l'Ajuntament va decidir aplicar tarifes de forma unilateral, fent pagar 1.250 pessetes als autocars de fins a 40 places i fins a 5.000 pessetes els de 60 places.

Segons el batle i responsable d'Hisenda, Joan Arbona, l'aparcament s'ha hagut de fer pels autocars i és lògic que siguin ells que en paguin els costs. Segons els transportistes i AVIBA aquesta excursió, denominada Volta a Mallorca, la fan 650.000 persones cada any, la qual cosa suposa una facturació de prop de 4.000 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris