cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

El Govern llança la campanya a favor del Parc donant participació al poble

El Pla d'Ordenació de Recursos Naturals s'haurà conclòs abans de finals d'any

La Conselleria de Medi Ambient va iniciar ahir la campanya informativa sobre el que serà el parc natural de la península de Llevant. Per aquest motiu ha editat uns díptics amb fotografies en color oferint informació sobre les característiques de l'entorn que es pot trobar en aquesta comarca. Dins aquests díptics informatius es troba un fulletó en el qual s'anima la gent a participar i aportar propostes i suggeriments, així com també la possibilitat de demanar més informació sobre la creació del parc natural de la península de Llevant.

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i el director general de Biodiversitat, José Manuel Gómez, varen mantenir, ahir dematí a l'auditòrium de Sa Màniga de Cala Millor, una reunió amb els batles i edils dels pobles afectats per la delimitació del pla d'ordenació de recursos naturals (PORN) que està en fase d'elaboració. A la reunió hi estaven convidats els ajuntaments d'Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor i Santa Margalida, però també hi assistiren els tècnics municipals, així com el president de l'Associació Hotelera de Cala Millor, Gabriel Tous, i una representació de l'Associació per a la defensa del Llevant de Mallorca.

La consellera Rosselló va explicar que «intentarem que la campanya pugui arribar d'una manera clara als ciutadans deixant constància que un parc natural és un benefici de tots, i donarem opció a la gent per participar-hi perquè volem que sigui un parc de consens». Rosselló va manifestar que el PORN estaria conclòs abans de finals d'any, després de dur a terme tot el procediment legal per a la seva aprovació definitiva.

El director general de Biodiversitat, José Manuel Gómez, va explicar que «l'objectiu és iniciar contactes amb els col·lectius interessats, com ara propietaris, hotelers i associacions veïnals, entre d'altres, per dur a terme la configuració del PORN».

D'altra banda, la consellera Rosselló va voler deixar clar que «és la primera vegada que es du a terme la creació d'un parc natural de manera totalment consensuada», i que fins ara «hem trobat una bona predisposició».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris