nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Cort convertirà ses Cases del Retiro en un centre de formació i en un alberg juvenil

Al juny s'iniciarà la restauració de la finca, adquirida pel Consistori per 95 milions de pessetes

L'Ajuntament de Palma ha adquirit una tradicional possessió mallorquina, limítrof amb el parc de Bellver, amb l'objecte de destinar-la a la potenciació d'escoles-taller, programes de formació ocupacional i a l'obertura d'un alberg juvenil tot d'una que sigui restaurada. Cort ha invertit en aquesta finca, coneguda amb el nom de ses Cases del Retiro, 95 milions de pessetes amb la intenció de rescatar per a la ciutat una zona rústica de gran valor pel seu interès paisatgístic i forestal.

Amb la incorporació de 46.617 metres quadrats, s'incrementa el patrimoni municipal d'espais verds, que «s'erigeix en un dels nous pulmons de Palma gràcies al seu estratègic emplaçament», comentà el batle de Palma, Joan Fageda, durant la presentació de les edificacions devora la Bonanova. L'origen de la finca, que fou visitada ahir per la resta de regidors del Consistori municipal, es remunta a l'Edat Mitjana amb una superfície inicial de 100.000 metres quadrats.

El projecte d'acondiciament i restauració de la finca, que serà executat pels alumnes del taller d'ocupació de ses Cases del Retiro, disposa d'un pressupost de 74 milions 800 mil pessetes, dels quals devers 68 milions seran aportats per l'Inem. La iniciativa, promoguda per l'àrea de Manteniment i per l'Institut Municipal de Formació i Ocupació (Imfof), donarà ocupació a 24 joves majors de 25 anys, actualment en atur, als qui es formarà en tasques de picapedrer, restauració i jardineria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris