algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
14°

Retard en la recepció de les enquestes sobre projectes lingüístics de centre

Grups d'estudiants realitzen qüestionaris propis i convoquen vaga a les aules

Conèixer el grau de compliment de la Llei de normalització lingüística i el Decret de mínims aplicat a l'ensenyament en llengua catalana és l'objectiu de l'enquesta exhaustiva que ha efectuat la Direcció General d'Administració Educativa entre els centres públics i els concertats de les Illes. Després que s'esgotàs el termini de presentació, la Conselleria encara no ha rebut bona part dels qüestionaris adreçats. L'Administració esperava publicar-ne els resultats els primers dies d'aquest mes d'abril. Fonts oficioses assenyalaren ahir que la baremació i les conclusions difícilment es podran fer públiques abans de dues setmanes.

Aquestes enquestes extenses han de permetre a l'Administració conèixer mo només l'existència o inexistència del projecte lingüístic de centre, obligat per la normativa, sinó també el seu grau de compliment, mitjançant sistemes de verificació que no han transcendit.

Alguns grups d'estudiants, emperò, estan convençuts que els resultats d'aquesta enquesta no poden ser positius, adduint l'experiència personal dels alumnes. En el cas del Bloc d'Estudiants Independentistes "BEI, pertanyent a la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans", ja s'ha procedit a la convocatòria d'una manifestació i vaga que s'esdenvidrà passat demà. Aquest grup, a més, ha encetat una enquesta entre els estudiants per tal de conèixer l'aplicació de la normativa lingüística per part del seu destinatari principal: els joves. Aquest mostratge "més modest que l'estudi exhaustiu encetat per la Direcció General" servirà, emperò, com a complement benvingut, segons ha assenyalat a Diari de Balears el responsable d'Administració Educativa, Jaume Morey.

Els estudiants denuncien que «no s'ha desenvolupat el projecte lingüísti, ni s'ha avaluat cap implantació progressiva del català, i ni tan sols es compleix el 50 per cent» mínim exigit de lliçons en aquesta llengua. L'estudi d'Administració Educativa "paral·lel a l'efectuat als ajuntaments des de la Direcció General de Política Lingüística com a passa prèvia a la concessió d'ajuts per a la normalització" arribarà, així, un any després que se celebràs el I Congrés de Llengua i Ensenyament en Català, en què Àngels Cardona i Paulí Aguiló (professors i membres de la junta permanent d'STEI) mostraren la situació precària de l'ensenyament en llengua catalana als centres privats i concertats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris